top of page

KIRJA

Oletko valmis vähentämään työtäsi pysyvästi?

Oletko kunnianhimoinen asiantuntija tai johtaja, joka haluaa menestyä elämässään, saada isoja asioita aikaan tai edetä urallaan nopeasti polttamatta itseäsi loppuun?

Tämä kirja on sinulle 👇🏽

Kirja on kirjoitettu sinulle, joka:

👉🏽    Haluat vähentää työtäsi pysyvästi luopumatta työsi tuloksista tai uratavoitteistasi

👉🏽   Haluat menestyä elämässäsi, edetä urallasi tai jatkaa vaativaa johto- tai asiantuntijatyötä uupumatta

👉🏽    Haluat löytää työn suunnittelemisen ja rajaamisen työkalut, joilla saat kontrollin tunteen työhösi

👉🏽    Haluat enemmän vapaa-aikaa itsellesi, perheen kanssa, harrastuksillesi tai omille projekteillesi

(vaikkapa sivutoimisen yrittäjyyden aloittamiseen tai muiden unelmiesi toteuttamiseen!)

 

👉🏽   Haluat oppia johtamaan itseäsi ja työtäsi paremmin sekä vaalimaan hyvinvointiasi vaativan työelämän paineessa

⭐️     Haluaisit tehdä vähemmän töitä, mutta et vielä tiedä miten se onnistuu     ⭐️

Haaveilin nelipäiväisestä viikosta vuosikaudet. Ja nyt jaan kanssasi menetelmän, jolla pystyt itse samaan työtuloksista tinkimättä.

Tämä on työn vähentämisen menetelmä, joka auttaa saamaan enemmän oikeita asioita aikaan pienemmässä ajassa.

Jaan työn vähentämistä tukevia konkreettisia vinkkejä Instagramissa, ja kirjoitan kirjaa "NÄIN VÄHENNÄT TYÖTÄSI PYSYVÄSTI", jossa esittelen menetelmän kokonaisuudessaan.

Seuraa somessa @emmamieskonen:

  • Instagram

Kirjan tarkoitus on auttaa kaltaisiani tavoitteellisia asiantuntijoita ja johtajia vähentämään merkittävästi työhön käyttämäänsä aikaa ja se julkaistaan vuoden 2024 aikana.

Kirjoittajasta

Moi, oon Emma!

Olen entinen strategiakonsultti, joka väsyi omaan suorituskeskeiseen mentaliteettinsa ja jatkuvaan puurtamiseen, etsi itselleen uuden suunnan ja auttaa nyt asiantuntijoita ja yrityksiä luomaan mielekkäämpää ja tuottavampaa työelämää.

Kroonisena ylisuorittajana ymmärrän hyvin paineet, ajattelumallit ja toimintatavat, jotka ajaa meidät työstämme nauttivat asiantuntijat tekemään jatkuvasti liikaa töitä oman hyvinvointimme kustannuksella.

Muutoskonsulttina ymmärrän hyvin, miten vaikeaa pysyvään muutokseen on sitoutua, mutta myös, miten uudet, mielekkäät työtavat juurrutetaan omannäköiseen arkeen.
 

Aloitin työni systemaattisen vähentämisen vuosia sitten. 

Strategiakonsultointi on vaativaa työtä, jossa viikot usein venyvät ja tunnit paukkuvat.​ Tunnistin nopeasti, että 50+ työtunnin viikot eivät sopineet itselleni lainkaan: sain seurakseni kroonistuvan migreenin, jatkuvan väsymyksen ja pahenevat niskakivut.

Kunnianhimoisena asiantuntijana en kuitenkaan halunnut luopua mistään: työni laadusta, asiakkaideni tuloksista, uusista vastuista, ylennyksistä tai haaveilemastani urapolusta.

Sen sijaan aloin systemaattisesti kokeilemaan ja luomaan tapoja tehdä enemmän pienemmässä ajassa.

Tästä matkasta syntyi menetelmäni, jolla vähensin ensin työmääräni 50+ viikkotunnista alle 40 tunnin viikkoihin, ja sitten nelipäiväiseen työviikkoon.

Systeemi, johon edelleen palaan, kun työtunnit meinaavat karata käsistä.

Ylisuorittaminen ja uupuminen tuntuvat olevan uusi kansantauti. Oman työni rajaaminen ja työni vähentäminen on kannanotto: kannan vastuun omasta hyvinvoinnistani, ja rakennan itselleni terveen ja mielekkään työelämän. Elän elämää varten, en työni vuoksi. 

 

Entä sinä? 

 

Oletko valmis pysyvään muutokseen mielekkäämmän työelämän puolesta?

GIS-79.jpg

Miltä elämäsi voisikaan näyttää, jos tekisit vähemmän töitä, tuloksista tinkimättä?

Useimmat työn vähentämiseen liittyvät kirjat toitottavat utopista tulevaisuutta: “4 tunnin työviikko!” tai “Miljoonääriksi osa-aikatyöllä".

 

Tiedän, koska olen lukenut itse nämä kaikki, ja haaveillut muutaman tunnin työpäivistä palmujen alla ikuisella rantalomalla.

 

4 tunnin työviikko ei kuitenkaan meistä suurimmalle osalle ole realistinen tavoite - eikä edes tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus! Olen itse pitänyt työurani aikana useamman 3 kuukauden sapattivapaan ja aina lopulta kaivannut jo takaisin jonkun tavoitteellisen tekemisen pariin. Meidät ihmiset on luotu ratkomaan ongelmia.

(Suosittelen silti 3 kuukauden sapattivapaata aivan varauksetta kaikille ainakin kerran elämässä!)

 

Etsin pitkään pysyvää tasapainoa (työ)elämään, jossa sekä krooninen ylisuorittajaminä että ikuinen downshiftaajaminä olemme tyytyväisiä arkeen - ja esittelen sinullekin menetelmän, jolla olen saanut työtäni vähennettyä pysyvästi tuloksista tinkimättä, jotta arjessani on tilaa unelmilleni JA urani etenee toivomaani suuntaan!

Jos olet kuten minä - työstään syttyvä, tavoitteellinen ja kunnianhimoinen uratyyppi - käy aika palmujen alla ennen pitkää tylsäksi.

Jos olet kuten minä - iltamenoja, viikonloppuja ja lomaa rakastava uratyyppi - mietit kuitenkin usein miten työhön saisi käytettyä vähemmän aikaa ja energiaa tuloksia uhraamatta.

Tämä kirja ei tarjoile epärealistisia tulevaisuuden kuvia tai auta sinua vaaleanpunaisen pilvihattara-utopia-tulevaisuuden rakentamisessa. Sen sijaan se esittelee aktiivisia päätöksiä, uutta mindsetiä, toistoa ja tietoista muutostyötä vaativan systeemin, jota toistamalla sinun on mahdollista rajata työsi fiksusti ja lyhentää työpäiviäsi pysyvästi samalla kun rakennat polkua kohti tavoittelemaasi elämää ja uraa.

 

Tämä käytännöllinen opas esittelee ja auttaa sinuakin ottamaan ne konkreettiset askeleet, joilla itse karsin ensin ylityöt elämästäni, ja sen jälkeen siirryin tuoreena yrittäjänä nelipäiväiseen työviikkoon tulotasosta tinkimättä. Askeleet on myös testattu ja todettu toimivaksi lukuisten yritysasiakkaideni kanssa viimeisten vuosien aikana.

 

Epäilijä sinussa sanoo: “Kyllähän yrittäjän kelpaa rajata työtään”. Systeemini on kuitenkin pääosin luotu aikana, jolloin työskentelin strategiakonsulttina ympäristössä, jossa kollegani tekivät johdonmukaisesti 50+ tunnin työviikkoja.

Samoihin periaatteisiin nojaamalla olen myös onnistuneesti auttanut asiakkaani myyntitiimiä poistamaan 4 tuntia hukkatyötä jokaisesta työviikostaan (lue koko tarina täältä), ja leikannut toisen tiimin toistuvasta prosessista yli 2 tuntia turhaa työtä.

 

Ehkä joku toinen osa sinussa on utelias ja kysyy, “jos toinen työstään nauttiva ylisuorittaja pystyy tähän, ehkä minäkin?”

Toivon, että uteliaisuutesi voittaa ja olet valmis ottamaan ensiaskeleesi lyhyempää työviikkoa kohti.

 

Miltä elämäsi voisikaan näyttää, jos tekisit viikossa nykyistä vähemmän työtä samalla tulotasolla? Tai oppisit saamaan enemmän tuloksia aikaan pienemmällä työmäärällä?

Tervetuloa mukaan muutosmatkalle!

Liittymislomake

liity sisäpiiriin!

Liity sisäpiiriin ja kuule uuden kirjan viimeisimmät käänteet ensimmäisenä!

Tunnistat itsesi kirjan sivuilta, jos:

✔️   Teet enemmän töitä kun haluaisit ja nyt on aika oikeasti vähentää, mutta et halua luopua mistään (työstäsi, urastasi, tekemistäsi tuloksista, kollegoidesi arvostuksesta, asiakkaiden hyvästä palautteesta)

✔️   Suhtaudut työhösi pääosin positiivisesti ja haluat oppia suunnittelemaan ja hallitsemaan sitä paremmin

✔️   Työ vie sinut joskus mukanaan, ja haluat oppia rajaamaan, suunnittelemaan ja tekemään sitä fiksummin

 

✔️   Nykyinen työmääräsi ei ole terveellä tai pitkäjänteisesti kestävällä tasolla, ja haluaisit lyhentää työviikkojasi 2 - 20 tuntia

✔️   Toimit asiantuntija- tai johtotehtävissä, yrittäjänä, opiskelijana tai muussa roolissa, jossa voit vaikuttaa omaan työhösi

MiTä jos...?

... tekisit nykyistä vähemmän töitä?​

 

... olisit työpäiviesi jälkeen entistä energisempi?​

 

... tietäisit, etteivät työpäiväsi veny suunnitellusta?

 

​... olisit enemmän läsnä itsellesi ja perheellesi?

 

​... rajaisit ja johtaisit itse omaa työtäsi suunnitelmallisesti tavoitteitasi kohti?

... saisit enemmän oikeita asioita aikaan vähemmällä työllä?

Kirjasta saat systeemin työmäärän vähentämiseen:

👌🏾    Todistetusti toimiva menetelmä, jota toistamalla opit suunnittelemaan, johtamaan ja vähentämään työtäsi fiksusti ja pysyvästi

👌🏾    Konkreettiset askeleet kohti oman työsi haltuunottoa ja lyhyempiä työviikkoja, tuloksista tinkimättä!

👌🏾    Fiksu muutospolku, jota seuraamalla kirkastat omat tavoitteesi, sitoudut muutokseen ja muokkaat omista työpäivistäsi pysyvästi lyhyempiä ja työelämästäsi nykyistä mielekkäämpää

👌🏾    Toistettava toimintatapa, jolla aidosti poistat työtehtäviä pöydältäsi, ja siksi lyhennät työpäiviäsi pysyvästi

Näitä vinkkejä et löydä kirjasta:

Kirjasta ET löydä tuottavuusvinkkejä, keskittymistemppuja tai ajanhallinnan vinkkejä:

❌    Neuvoja milloin tai kuinka monta kertaa päivässä lukea mailit

 

❌    Mihin aikaan tai kuinka paljon tehdä töitä tai milloin pitää taukoja

 

❌    Mitä appeja pitää tai poistaa puhelimesta

 

Ei sääntöjä tai kieltoja siitä mitä ET saa tehdä:

❌    Ei mallia työpäivän strukturointiin

 

❌    Ei työn niputukseen, aikataulutukseen tai tekemisen järjestykseen liittyviä vinkkejä

❌    Ei sääntöjä työn priorisointiin (ei priorisoinnin nelikenttää, lupaan!)

Mietit ehkä miksi ajanhallinta on rajattu kirjasta pois?

Kirjasta ei löydy vinkkejä ajanhallintaan tai keskittymisen parantamiseen, koska niillä ei ole mitään vaikutusta itse TYÖMÄÄRÄÄN.

Meillä kaikilla on oma luontainen tapa tehdä töitä, jota vastaan on turha tapella päivittäin: osa meistä kaipaa tiukkaa struktuuria kalenteriin, toiset toimivat parhaiten luovassa kaaoksessa.

 

Itseäsi vastaan on turha tapella - suunnittele mieluummin viikkosi itse niin, että ne tukevat sinulle luontevaa tapaa ajatella ja toimia ❤️

Työmäärää voi vähentää vaan työtä vähentämällä, ei työtä uudelleen järjestelemällä.

Ajanhallinnan työkalut ovat tehokkaita apureita silloin, kun yrität hallita väliaikaisesti liian suurta työmäärää nopeilla ratkaisuilla. Tai kun haluat rauhoittaa aivojasi, jossa risteilee liian monta ajatusta samaan aikaan.

Aitoon työn vähentämiseen niistä ei kuitenkaan ole apua - päinvastoin, ne voivat tuoda valheellista tunnetta siitä, että olet saanut työpäivääsi lyhennettyä, vaikka todellisuudessa olet vain siirtänyt työtä paikasta toiseen.

Vuotavan veneen pohjatulppa, laastari avohaavalle, kirves avohakkuulla.

Siksi kirjan systeemi perustuu ajanhallinnan konstien sijaan konkreettisille teoille, joilla aidosti siivoat työpöytääsi turhista tehtävistä ja teet vähemmän töitä - tuloksista tinkimättä!

Aika toimia!

Loppuun vielä tärkeä muistutus: kaltaisillemme ylisuorittajatyypille oman työmäärämme rajaaminen on viikottainen aktiivinen päätös, ei kerran tehtävä “karsintaprojekti”.

 

Jotta muutos todella on mahdollinen on sinun tartuttava toimeen ja alettava muuttaa asioita.

bottom of page